Donderdag uitspraak zaak Bouterse versus Tjin-A-Tsoi
14 Aug 2013, 00:00
foto
De 'Seadog' voor anker in het Saramaccakanaal.


Een dikke maand nadat partijen uitgeprocedeerd waren in de zaak die president Desi Bouterse tegen assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) aanhangig heeft gemaakt, komt er donderdag uitspraak. In een bericht in 'Times of Suriname' stond dat volgens Tjin-A-Tsoi Bouterse de eigenaar is van het vaartuig, de Seadog.

Advocaat Jennifer van Dijk-Silos, die Bouterse bijstaat, bevestigt tegenover Starnieuws dat zij de mededeling heeft gekregen van de griffie dat het vonnis donderdag bekend zal worden gemaakt. Silos heeft stukken overgelegd waaruit moet blijken dat de president niet in functie, noch als persoon iets te maken heeft met de aankoop van de boot.

Ondernemer en assembleelid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) heeft eerder aan Starnieuws meegedeeld dat hij Seadog verkocht heeft aan de toenmalige minister Ramon Abrahams en vier anderen. De boot is gekeurd bij de Maritieme Autoriteit Suriname. De advocaten van Tjin A-Tsoi, Suresh Mangroelal en Stanley Marica, hebben aangevoerd dat hun cliënt niet verantwoordelijk is voor de publicatie. Bovendien levert de keuring bij de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) geen bewijs op van wie de eigenaar is. Iedereen kan een boot ter keuring aanbieden. Pahlad heeft niet aangegeven wie de overige personen zijn die samen met Abrahams de boot hebben gekocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May