Aanbieding petitie St. Gerardusschool uit de hand gelopen
12 Aug 2013, 16:30
foto
Bestuursambtenaar Cyrano Asoitie neemt de petitie in ontvangst uit handen van Gladys Banda, leerkracht op de St Gerardusschool.


De aanbieding van een petitie aan de bestuursdienst in Albina is vandaag uit de hand gelopen. De overkoepelende oudercommissie van St. Gerardusschool toog samen met leerlingen en leerkrachten naar het commissariaat. Districtssecretaris Wilfred Jordaan uitte diverse verwensen aan het adres van Nathali van Genderen, secretaris van de commissie en Isaak Poetisi, redactielid van Starnieuws. Zij werden met de dood bedreigd.

De groep onder leiding van de oudercommissie wilde een petitie aanbieden aan districtscommissaris Theodorus Sondrejoe. Hij bleek echter in Paramaribo te zijn. In de petitie wordt gevraagd om het perceel achter VOJ-Albina, dat geoccupeerd is, terug te geven aan het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov).

Razend weggelopen
Volgens de oudercommissie is het perceel in juni 2013 toegewezen aan het Minov voor het opzetten van een nieuwbouw voor de St. Gerardusschool. De school moet verlost worden van wateroverlast waar deze bijkans 45 jaar mee te maken heeft. De ouders verzoeken de dc om de illegale bouwwerkzaamheden op het terrein onmiddellijk stop te zetten in het belang van hun kinderen.

Een afschrift van de petitie is ook gestuurd naar het kabinet van de president, de schoolleiding van de St Gerardusschool, de directeur van het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs en de coördinator van het nucleus Centrum Albina.
Jordaan is boos weggelopen en uitte diverse verwensingen. Hij duwde Poetisi in het gezicht en liep weg, de deur hard achter zich dichtslaand. Uiteindelijk is de petitie in alle rust in ontvangst genomen door de bestuursambtenaar Cyrano Asoitie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May