Dc's krijgen training in management en leiderschap
12 Aug 2013, 20:00
foto
Districtscommissarissen in training. (Foto: Raoul Lith)


De districtscommissarissen (dc’s) zullen een praktijkgerichte Management en Leiderschapsopleiding volgen. Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling, heeft vandaag de opening verricht. De opleidingen worden elke maandag verzorgd en zullen zes maanden duren. De training wordt door de International Businessschool AmericasEuropa gegeven. Het is een initiatief van decentralisatieprogramma DLGP.

Het concept dat wordt toegepast is Action Learning; er wordt geleerd en samengewerkt door het aanpakken van echte problemen. “De bedoeling is dat na elke bijeenkomst, de dc’s de opgedane kennis kunnen toepassen”, zegt trainer Robby Rijssel. De komende periode zullen vaardigheden worden aangeleerd om gezamenlijke strategieën uit te zetten. Hij hoopt dat deze training hoog geplaatst wordt op de agenda’s van de verschillende commissarissen.

“Deze management en leadership training gaat echt over verandering van management op het commissariaat. We willen dat alle commissariaten burgergericht gaan werken”, zegt Iris Gilliad van het decentralisatieprogramma DLGP. Gilliad merkt op dat er veel uitdagingen in de districten zijn. Ook de diverse complexe belangen moeten meegenomen worden. Ze gaf aan dat de dc’s deze zaken kunnen bespreken met de trainers en de coaches.

Geleerde gelijk toepassen
De minister wees de dc’s op het belang van hun taak. “U bent een bestuursorgaan, dat betekent dat u ingrijpt in het leven van de burger". De minister gaf als voorbeeld het verstrekken van een vergunning; dit moet heel transparant geschieden. Hij riep de dc’s op om de tools die tijdens de training gegeven worden direct inzetten. “U bent degene die de juiste besluiten moet nemen op de juiste momenten”.

Enkele onderwerpen die behandeld zullen worden zijn: persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en motivatie, besluitvorming en creativiteit, organisatie en management vaardigheden, teams en team leiderschap, verbale communicatie en presentatie vaardigheden, organisatie structuren, organisatiecultuur en macht, kwaliteit en cultuur, operationeel management, human resource management, financieel management, strategisch management en Informatie management.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May