Extra salaris voor ‘ontslagen’ EBS-contractarbeiders
12 Aug 2013, 18:00
foto


De eerste groep van acht beveiligingsmedewerkers bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), van wie het contract per 1 augustus niet is verlengd, krijgt twee maanden extra salaris. Dit is overeengekomen tussen de directie en de vakbond binnen het bedrijf.

Vakbondsvoorzitter Steve Geerlings zegt aan Starnieuws, dat voor andere medewerkers van wie het contract per 16 augustus eindigt, de werkrelatie met de EBS met een maand wordt verlengd. Met deze regeling hebben bond en directie een oplossing gevonden voor het plotseling opzeggen, of niet verlengen van het contract van security medewerkers. Deze groep kreeg net voor het verstrijken van de overeenkomst te horen dat de dienstbetrekking niet wordt verlengd. Dit zorgde voor onrust onder de groep, die een jaar terug in dienst werd genomen door directeur Kenneth Vaseur, die nu met verplicht verlof is.

Behoefte in kaart brengen
Geerlings zegt dat vandaag de bond de beslissing heeft meegedeeld aan de security medewerkers. “Ik wil wel verduidelijken dat bij ons iemand pas na een contractverlenging van twee jaar EBS'er wordt genoemd. In het geval van de acht medewerkers is het gewoon dat hun contract dat voor een jaar gold, niet wordt verlengd. Deze oplossing is slechts bedoeld als compensatie, omdat de medewerkers van de een op de andere dag hebben vernomen dat de overeenkomst niet wordt verlengd", zegt Geerlings. Hij voegt er aan toe dat binnen de bond er nooit onenigheid is ontstaan over het niet verlengen van de contracten.

Volgens de directie is er onvoldoende werk voor mensen die door Vaseur in dienst zijn genomen. Hij heeft tussen de 190 en 200 security medewerkers aangetrokken. Het voorlopige directieteam, bestaande uit Willy Duiker en Marcel Eyndhoven, heeft woensdag met de bond afgesproken dat er geen plotselinge opzeggingen meer zullen plaatsvinden. Er zal een onafhankelijke consultant worden aangetrokken die een rapport moet uitbrengen over het aantal security medewerkers dat het bedrijf werkelijk nodig heeft. Op basis van dat rapport, dat snel gemaakt moet worden, zal worden beslist welke contracten verlengd zullen worden.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May