Penitentiaire ambtenaren gaan naar 'Mamabon'
12 Aug 2013, 12:05
foto
Penitentiaire ambtenaren vandaag in vergadering bijeen in het gebouw van 'de Moederbond'.


De algemene ledenvergadering van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) zal de acties verscherpen. De leden voeren bijkans twee weken acties, maar de resultaten blijven uit. "Wij gaan woensdag onder de 'Mamabon' staan om de aandacht van minister Edward Belfort en de samenleving te trekken", zegt bestuurslid Aniel Ramharakh aan Starnieuws.

De bond onder leiding van Gustaaf Gallant maakt zich sterk voor een eigen korpsleiding. Het bestuur wil inspraak in het mutatiebeleid en wenst een vlotte afhandeling van uitbetaling van overuren. Er is een rechtszaak gaande waar maar geen uitspraak in komt.

De bestuursleden melden zich bijkans een half jaar al bij 'de Moederbond'. Zij protesteren tegen de gang van zaken bij de Delinquentenzorg. "Wij horen niks van de dienstleiding of van de minister. De ledenvergadering heeft besloten om andere actiemodellen te hanteren", zegt Ramharakh. Gehoopt wordt dat er eindelijk aandacht wordt besteed aan de problemen van de penitentiaire ambtenaren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May