Brunswijk vraagt Brokopondo achter hem te staan
12 Aug 2013, 01:00
foto
ABOP-massameeting in Brokopondo. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk wordt gefrankeerd door de ministers Alice Amafo en Edward Belfort.


"Alle andere leiders ten spijt, maar als het gaat om het binnenland, dan ben ik de man, de onbetwiste leider. Brokopondo mag geen moment daaraan twijfelen". Dit zei Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), zondag tijdens een massameeting in de recreatiezaal te Brokopondo.

Het goed opgekomen publiek was enthousiast over de mededeling van Brunswijk. Zijn speech werd met gejuich ontvangen. Brunswijk stelde dat de overige leiders het niet vol hebben kunnen houden. Volgens hem is het gebleken dat zij het binnenland in de steek hebben gelaten. "Ik ben niet de persoon geweest die de ministers van de BEP en die van Seeka heeft laten vallen. Zij moeten beter te rade gaan bij zichzelf en hun leiders", deelde de politicus mee.

Nationale leider
Brunswijk zei dat ABOP leiderschap heeft getoond. Hij vroeg de mensen uit Brokopondo welke kant ze op willen gaan. Die van een echte leider of een leider die halverwege de rit steken laat vallen. Hij wil dat Brokopondo pal achter de ABOP en zijn leiderschap staat. Hierdoor kan de ontwikkeling van het district beter ter hand worden genomen.

De leiderschapsboodschap werd verder vertolkt door basja Ramon Baboo van Lebi Doti. Volgens hem kan het niet anders en is het reeds duidelijk dat geheel het binnenland de kant van ABOP dient op te kijken. Brunswijk gaf te kennen dat hij zich wil ontpoppen tot een nationale leider. "Dit zal de basis moeten zijn voor het presidentschap". Hij gaat voor een evenredige spreiding van de welvaart. De partijleider gaf aan dat ABOP ten minste één zetel in Brokopondo moet halen, om samen met de bevolking de strijd aan te gaan. Hiervoor is de eenheid nodig, zei Brunswijk. Haast de gehele ABOP-top was aanwezig op de vergadering. Er zijn 22 kernen in Brokopondo opgericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May