Chaotische situatie bij diverse pompen
12 Aug 2013, 00:00
foto
Chaotische situatie bij diverse benzinestations. Foto: George Cheng Jr./ www.Bombelman.com


Bij veel pompen stonden er lange rijen zondag. Vooral in de middag- en avonduren nam de drukte toe. Diverse pompen zijn leeggelopen, omdat SOL en Suritex beperkte brandstof hadden. Intussen is de boot van SOL binnengekomen en diverse servicestations zijn voorzien van brandstof. Veel mensen hebben ook in vaten en jerrycans getankt.

Mark Goede, directeur van SOL en zijn collega Aubrey Nai Chung Tong van Suritex, hadden beiden aan Starnieuws meegedeeld dat er geen reden tot paniek is. Toch kozen velen het zekere voor het onzekere, waardoor zich lange rijen vormden bij de benzinepompen. Nai Chung Tong vindt het jammer dat er toch een panieksituatie is ontstaan.

Maandag komt de lading brandstof van Suritex ook binnen. Intussen worden de pompen bevoorraad uit de lading van SOL. "In de ochtend worden de retailers weer voorzien van brandstof. We hebben ook meer ingekocht. De volgende boot wordt ook al ingeladen", zegt de directeur van Suritex. Hij hoopt dat mensen die nog brandstof hebben niet in de rij gaan staan, want er zal geen schaarste ontstaan. Enkele 'witte pompen' waren het hele weekend gesloten, omdat ze geen brandstof hadden. Nai Chung Tong stelt dat de situatie vanaf maandag genormaliseerd kan zijn als mensen niet onnodig tanken. Veel pompen hebben een mededeling geplaatst dat benzine vanaf 12.00 uur maandagmiddag weer verkrijgbaar is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May