Ontheffing od's Minov niet opgelost voor Pertjajah Luhur
10 Aug 2013, 22:00
foto
Minister Ashwin Adhin (links) te gast bij Pertjajah Luhur. Naast hem zijn collega Soewarto Moestadja en Paul Somohardjo.


De ontheffing van Kenneth Karijomengolo, onderdirecteur administratieve diensten en Hendrik Jamaloodin van de technische diensten, ligt nog steeds op het bord van president Desi Bouterse. "Ik heb minister Ashwin Adhin de hand geschud net als Stanley Betterson van A Combinatie. Wij zijn in een samenwerking, maar dit betekent niet dat de problemen zijn opgelost", zegt voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur.

De bewindslieden waren gisteren op Mariënburg bij de herdenking van 123 jaar Javaanse immigratie. Het lag in de bedoeling dat president Desi Bouterse ook daar zou komen. Uiteindelijk kwam Bouterse niet meer en ging later naar het Onafhankelijkheidsplein. Diverse bewindslieden, onder wie Adhin van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), waren wel van de partij.

Hoewel er volgens Adhin niks aan de hand zou zijn, want de onderdirecteuren zijn nog steeds werkzaam op het ministerie, vindt Somohardjo dat ze in hun functie hersteld moeten worden. "Wij hebben de president gevraagd om de ontheffingen ongedaan te maken en wachten op antwoord. De president heeft ons gezegd dat deze kwestie niet met hem is afgestemd en daar gaan we van uit", zegt de politicus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May