Politie genoodzaakt inbreker neer te schieten
09 Aug 2013, 13:23
foto


De inbreker Franky S. (32) is gisterochtend door een politiekogel geraakt in zijn zitvlak. Kort voordat hij werd neergeschoten, kreeg de politie een melding binnen van een inbraak aan de Mandolinestraat te Kwatta. Toen Franky S. merkte dat de politie ter plaatse was, rende hij weg uit de woning. De achtervolging werd ingezet, terwijl het gebied werd afgezet.

De inbreker werd op een gegeven moment gesignaleerd aan de Swastikastraat. De politie was volgens de voorlichtingsdienst genoodzaakt vuurwapengeweld te gebruiken toen Franky S. verder wilde vluchten. Op hem zijn kleurkaarten, een fototoestel en geld aangetroffen.

Uit het onderzoek blijkt dat de goederen niet uit de woning aan de Mandolinestraat gestolen waren. Franky S. had namelijk geen kans gehad om spullen uit dat huis weg te nemen, omdat de politie snel ter plaatse verschenen was. De spullen die op hem zijn aangetrokken, werden eerder op de ochtend uit een woning te Welgelegen gestolen. Franky S. had waarschijnlijk eerst in het huis te Welgelegen ingebroken, waarna hij de Mandolinestraat aandeed. In beide gevallen was hij via een raam de huizen binnen gedrongen. Franky S., die intussen in verzekering is gesteld, is onder bewaking van de politie opgenomen in het ziekenhuis .
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May