Recreatieoord Mahuma ontruimd
09 Aug 2013, 05:00
foto
De bezoekers verlaten het recreatieoord Mahuma. (Foto: Burger Informatie Centrum Para)


Het recreatieoord Mahuma, in het district Para, is op last van de bestuursdienst ontruimd. Gebleken is dat de eigenaar alle waarschuwingen in de wind slaat. Uit veiligheidsoverwegingen zijn ongeveer honderd bezoekers donderdag gesommeerd om de plek terstond te verlaten.

Volgens Sherwin Pique, bestuursambtenaar belast met de ordening van recreatieoorden in dit district, is Mahuma zes weken geleden gesloten, omdat het niet voldeed aan de gestelde voorwaarden. Zo zouden er geen lifeguards aanwezig zijn en is er ook geen afbakening van het water met een net. Voorts zou de uitbater Paul Roseval, geen schriftelijke toestemming hebben van het plantagebestuur. Ook de afvoer van het toilet is niet in orde, waardoor dit water terechtkomt in de badplaats. Daarnaast worden er dieren gehouden in slordige hokken, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Zonder de opgedragen aanpassingen gepleegd te hebben, heeft Roseval donderdag tegen betaling gasten ontvangen, hetgeen de bestuursdienst noodzaakte het oord te ontruimen en de uitbater te sommeren zich maandag op het commissariaat aan te melden. Volgens Pique heeft Roseval toegegeven in de fout te zijn gegaan en meegewerkt aan het verwijderen van de gasten. De controle op recreatieoorden en badplaatsen in dit district is sinds de tragedie met de twee verdronken scholieren te Leguanapark, verscherpt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May