Centrale unit op Minov voor reorganisatie onderwijs
08 Aug 2013, 19:00
foto


Een Programma Coördinatie Unit (PCU) moet zorgen voor reorganisatie binnen het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Project director is de pedagoog en jurist Shiraz Boedhoe. Minister Ashwin Adhin legt de nadruk op het projectmatig benaderen en uitvoeren van veranderingen en vernieuwingen binnen het onderwijs.

De PCU moet zorgen voor de coördinatie en monitoring van alle projecten binnen het ministerie, meldt de voorlichtingsdienst. Het gaat om de volgende projecten:
- De Basic Education Improvement Program (2nd BEIP) belast met de uitvoering van de vernieuwing van het basisonderwijs
- Vernieuwing en herstructurering van het Lager Beroepsonderwijs (LBO)
- Herstructurering en vernieuwing van het IMEAO
- Het Programma Effectievere Scholen Suriname (Progress); een samenwerkingsprogramma tussen het Minov en de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en technische Bijstand (VVOB) met het oogmerk om een effectiever en kindvriendelijk onderwijs in Suriname te creëren.

Adhin heeft besloten de bestaande commissies te ontbinden om de PCU de ruimte te bieden de vernieuwingen projectmatig in goede banen te leiden. Hij heeft aangegeven dat de vernieuwingstrajecten onverkort voortgezet worden. Het projectmatig sturen van de processen en de volledige betrokkenheid vanuit het ministerie moeten uiteindelijk leiden tot een hoger rendement.
In overleg met de relevante betrokkenen, waaronder de gewezen commissieleden, wordt gewerkt aan het formeren van een nieuwe structuur.
Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het oplossen van de knelpunten die zijn aangedragen. Adhin vindt dat de vernieuwingstrajecten geen stagnatie moeten ondervinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May