Moestadja wijst op nobele waarden Ied-Ul-Fitr
07 Aug 2013, 20:30
foto


De doelstellingen van Ramadan en het Ied-Ul-Fitr-feest vormen voor Suriname een stevige basis om in vrede, harmonie en saamhorigheid te werken aan een steeds betere sociaal-rechtvaardige samenleving en de verdere ontwikkeling van onze natie. Dat zegt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken in zijn Ied-Ul-Fitr-toespraak.

Hij wijst erop dat de Ramadan de mens herinnert aan zijn verantwoordelijkheid om als beheerder op aarde te werken aan het behoud en de ontwikkeling van het leven. “Een leven, niet alleen van de belijders van de Islam, maar van alle mannen, vrouwen, jongens en meisjes op deze aarde. En daarmee ook van dat van allen die in Suriname woonachtig zijn.”

Op Ied-Ul-Fitr treden de moslims als herboren mensen, vernieuwd en geestelijk verheven met nobele waarden uit de maand Ramadan. Ze mogen dan volgens minister Moestadja de beloning van het vasten ten volle in ontvangst nemen.

“Laten wij bij het feest van Ied-Ul-Fitr de Almachtige dankbaar zijn voor alle gunsten in dit leven. Laten wij de Almachtige vragen om ons land te zegenen, zodat het ons allen goed mag gaan. En laten wij elkaar de hand reiken om gezamenlijk, zij aan zij, de maatschappelijke vooruitgang en de ontwikkeling van ons geliefd Suriname ter hand te nemen”, aldus minister Moestadja.

De overheid heeft bepaald dat Ied-Ul-Fitr valt op 8 augustus, echter heeft een deel van de moslims laten weten dat zij het feest op vrijdag vieren. Zij willen de nieuwe maan met het blote oog aanschouwen. Zij hebben vanavond de maan niet gezien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May