Politieagenten opgeleid tot scheepskapitein
07 Aug 2013, 18:30
foto
Korpschef Tjin Liep Shie en commissaris Hendrik Setrosentono met de vier geslaagden. (Foto: KPS)


De agenten van politie Angelo Waterberg, Rainier Ngoredjo, Ricky Karsowidjojo en Vince Nakchedi hebben hun diploma maritieme officier niveau-2 behaald. Deze mbo+-opleiding is van oktober 2011 tot en met juni 2013 verzorgd door de Maritieme Autoriteit Suriname en leidt op tot gezagvoerder op alle type schepen in de scheepvaart.

Het is een internationaal erkend diploma. De agenten zaten op de opleiding namens het Korps Politie Suriname (KPS). Zij vertrekken in september naar Nederland om op het Nova-college te IJmuiden de tweejarige hbo-opleiding te volgen tot maritieme officier niveau-4.

De geslaagden hebben vanmiddag korpschef Humphrey Tjin Liep Shie, in gezelschap van commissaris Hendrik Setrosentono, officieel op de hoogte gesteld van het behaald succes. Tjin Liep Shie gaf aan trots te zijn op het feit dat deze vier politieambtenaren de vier best geslaagden van deze opleiding zijn. Waterberg en Ngoredjo zijn werkzaam op de afdeling A.T.E. en Karsowidjojo en Nakchedi werken op de afdeling Maritiem van de politie, meldt de voorlichting van politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May