Minder brandstof: Boot Petro Caribe niet gekomen
07 Aug 2013, 15:00
foto
De pomp aan de Tourtonnelaan had om half drie geen benzine.


De boot met brandstof uit de 'Petro Caribe deal' is deze week niet aangekomen. Hierdoor zijn SOL en Suritex niet bevoorraad. Ondernemer Glenn Habiboelah zegt aan Starnieuws dat hij beperkt brandstof heeft kunnen krijgen van SOL, waarmee hij een contract heeft. Mark Goede, directeur van SOL en Aubrey Nai Chung Tong van Suritex zeggen dat er geen schaarste hoeft te ontstaan. De lading uit Trinidad moet in het weekend aankomen.

Goede zegt dat Habiboelah een levering heeft gekregen vandaag. Voor zijn commerciële activiteit, waarbij boten geladen worden op Nieuw Amsterdam, is er niet geleverd, omdat de ondernemer te laat zou hebben besteld. "Maar mijn cheque is wel geaccepteerd en daarover moet ik rente betalen bij de bank", zegt de ondernemer. Hij heeft ook informatie dat de 'witte pompen' veel minder brandstof hebben gekregen. "Maar de SOL-pompen zullen volop draaien. Onze werknemers moeten we doorbetalen. Dit is niet eerlijk", stelt Habiboelah. Hij vindt de situatie erg, zeker met het oog op de feestdagen, waarbij mensen diverse activiteiten gepland hebben.

Sommige servicestations blijken nu geen benzine te hebben. Dit is het geval bij het pompstation aan de Tourtonnelaan, waar alleen diesel getankt wordt. Goede merkt op dat zaken op de voet gevolgd worden. "We proberen iedereen te helpen, ook al is het niet volop. Als een pomp droog loopt, wordt die weer bevoorraad", zegt Goede. Hij merkt op dat de boot van Petro Caribe gewoon niet is gekomen. Dat was niet voorzien. De boot van SOL wordt nu geladen op Trinidad & Tobago. Ook Suritex verwacht op tijd een lading binnen te hebben. Als er geen paniek ontstaat, zal de brandstof genoeg zijn om de tijd te overbruggen tot de volgende lading.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May