Explosie Argentinië doodt minstens 12 personen
07 Aug 2013, 09:00
foto
De buitenmuur van het flatgebouw is volledig verwoest. (Foto: Reuters)


Een krachtige explosie in een woning in de Argentijnse stad Rosario heeft minstens 12 levens geëist en meer dan 60 anderen gewond. Naar verluidt worden ten minste 15 personen nog steeds vermist. Reddingsteams zoeken in het puin naar overlevenden.

Volgens de reddingsteams bestaat er instortingsgevaar van het flatgebouw. Ook de nabijgelegen gebouwen zijn aangetast. De explosie is veroorzaakt door een gaslek in de verwarmingsinstallatie, zei burgemeester Monica Fein van Rosario.

De hele voorgevel van het tien verdiepingen tellende gebouw is door de explosie ingestort. Meer dan 50 appartementen zijn volledig verwoest in twee aangrenzende blokken. De brandweer heeft tientallen bewoners gered van balkons en de bovenste verdiepingen.

Getuigen vertellen dat de ontploffing enkele kilometers verder kon worden gehoord. De politie heeft intussen gebouwen en scholen gesloten in een straal van vijf woonblokken. De explosie vond dinsdagochtend plaats.

Rosario is de geboorteplaats van Barcelona-voetbalster Lionel Messi. Na Buenos Aires en Cordoba is Rosario is de derde grootste stad van Argentinië. Messi stuurde zijn condoleances via zijn stichting. In zijn boodschap stuurt hij kracht en veel energie aan de familieleden van de slachtoffers van de “betreurenswaardige tragedie.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May