Alfonsdorp heeft over een maand genoeg leidingwater
08 Aug 2013, 00:00
foto
Een peuter bij een tapkraan in Alfonsdorp.


Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) doet er alles aan om binnen een maand de watervoorziening van Alfonsdorp in het district Marowijne te verbeteren. Dinsdag wordt een aanvang gemaakt met de aanleg van 15 kilometer buizen.

"Die belofte hebben we gedaan aan de dorpsgemeenschap", zegt diensthoofd Marlon Oosterling van de Dienst Watervoorziening (DWV) van NH. Hij verwijst naar een bespreking met een vertegenwoordiging uit het dorp onder leiding van kapitein Harold Galgren. Oosterling zegt dat na dit gesprek een schrijven is gericht aan de leiding van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). Hij legt uit dat de SWM moet zorgen voor gezond drinkwater binnen haar verzorgingsgebieden. Alfonsdorp ligt in het verzorgingsgebied van de SWM.

De DWV wil nog voor de jaarwisseling voor nog meer mensen leidingwater beschikbaar hebben. Voor de komende grote droge tijd zijn er maatregelen getroffen. Zo heeft de dienst vier trucks om burgers in gebieden die nog niet aangesloten zijn op het waterleidingnet, van schoon drinkwater te voorzien.

Oosterling zegt dat de gemeenschap van Papatam niet in de steek gelaten zal worden. Dit dorp heeft in het afgelopen jaar een aanhoudende droogte gekend van vier maanden. Er was daar een groot gebrek aan drinkwater, net als in de rest van het binnenland. De bewoners hebben door uitdroging van de grondgewassen grote verliezen geleden.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May