Suriname dient aanvullende Unasur-bepaling in
07 Aug 2013, 01:00
foto
De Surinaamse delegatie heeft ook een bezoek gebracht aan het Unasur Algemeen Secretariaat in Quito, Ecuador. (Foto: Buza)


In navolging van zes Zuid-Amerikaanse landen, heeft Suriname het Ratificatie instrument dat de democratie op het continent moet bevorderen en beschermen, ingediend bij de Ecuadoraanse regering. Het instrument behoort bij het Additionele Protocol van het Unasur Constitutioneel verdrag.

De aanvullende bepaling in het Unasur-verdrag is na goedkeuring door het parlement op 30 juli bekrachtigd door president Desi Bouterse. “Dit is nog een pilaar waarop ons democratisch huis in Zuid-Amerika mag steunen,” zei ambassadeur Ike Antonius tijdens de ceremonie in de hoofdstad Quito.

Argentinië, Chili, Guyana, Ecuador, Peru en Venezuela hadden het ratificatie instrument al gedeponeerd. Columbia en Uruguay hebben deze aanvullende bepaling al goedgekeurd. Het instrument zal in werking treden nadat tenminste 9 landen hebben voldaan aan deze procedure.

Een Surinaamse delegatie was in Ecuador voor de voorbereidingen van de 7de Unasur vergadering van staatshoofden en regeringsleiders op 30 augustus in Paramaribo. Tijdens dit bezoek is onder andere gesproken over de samenwerking met het Unasur Algemeen Secretariaat. De regionale agenda, de institutionalisering van het Unasur Algemeen Secretariaat en andere Unasur-aangelegenheden zijn eveneens aan de orde gekomen. De delegatie is op 5 augustus teruggekeerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May