Suriname opent diplomatieke post in Haïti
06 Aug 2013, 16:00
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en zijn Haïtiaanse collega, Pierre-Richard Casimir bij de opening van de Surinaamse diplomatieke post in Port-Au-Prince. (Foto: Buza)


Suriname heeft zijn consulaat in Port-Au-Prince, Haïti, geopend op donderdag 1 augustus. Dat is bijna drie weken later dan de geplande datum van 19 juli. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken heeft de opening verricht. Het ministerie heeft niet bekendgemaakt wie de consul-generaal op Haïti.

Haïti heeft een maand eerder, op 2 juli, zijn consulaat aan de Lim A Postraat geopend. Met de opening en ingebruikname van beide consulaten is invulling gegeven aan de afspraken die de staatshoofden van beide landen in maart dit jaar hadden gemaakt.

Lackin en zijn Haïtiaanse collega, Pierre-Richard Casimir hebben beiden aangegeven dat beide landen, gezien hun geschiedenis en beleidsdoelen, samen moeten kijken naar de vele handelsmogelijkheden.

De diplomatieke vertegenwoordiging van Suriname in Haïti moet bestaande en nieuwe overeenkomsten tussen beide naties ondersteunen. Lackin heeft ook gezegd dat de investeringen, vooral in de toerismesector, moeten worden bevorderd. Onderdeel daarvan is de heractivering van de vliegroute Port-Au-Prince-Paramaribo visa versa.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May