Occupenten mogen niet uitgesloten worden van licht en water
07 Aug 2013, 00:00
foto
Assembleelid André Misiekaba


Mensen die geoccupeerd hebben op Rahimal project, Sunny Point, Goede Verwachting en Davis Buiten (Texas), mogen niet worden uitgesloten van de beschikking over elektriciteit en water. “Het gaat om gezinnen die al jaren op die projecten wonen”, verduidelijkt parlementariër André Misiekaba. Hij zegt aan Starnieuws geconfronteerd te zijn geworden met klachten van de mensen die niet worden geholpen aan de loketten van de nutsbedrijven.

“De mensen krijgen van de baliemedewerkers te horen dat zij niet in aanmerking komen voor een aansluiting, omdat zij geen perceelkaart hebben waaruit blijkt dat het terrein op hun naam staat. “Conform de regels klopt dat natuurlijk, maar politiek is al besloten dat deze mensen bestaansrecht hebben en is de beslissing al lang genomen om die buurten uit de illegale sfeer te halen. De EBS en Waterleiding mogen wel aansluiten als deze mensen een aanvraag doen”, zegt Misiekaba.


Volgens Misiekaba is dit model ook toegepast op degenen die geoccupeerd hebben in bepaalde buurten zoals de Goede Verwachting. De parlementariër legt uit dat sommigen kunnen aantonen dat zij tien jaar en langer op een terrein wonen. Er is onderzoek gedaan door sociale zaken en zijn zij geregistreerd. Sommigen hebben gedeeltelijke aansluiting van licht of water. “Het komt mij voor dat de mensen zijn overgeleverd aan de welwillendheid van de medewerkers bij de balie van de nutsbedrijven. “Regels zijn gemaakt om te ordenen en niet om mensen te laten pinaren”, zegt Misiekaba. Hij zegt contact te zullen maken met de leiding van de nutsbedrijven om dit probleem op te lossen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May