VHP benadrukt universeel karakter Ramadan
07 Aug 2013, 22:00
foto


De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) benadrukt de idealen die tijdens Ramadan extra aandacht krijgen. "Wat bij velen niet bekend is, is dat de Islam expliciet eenheid en broederschap aanbeveelt met andersgelovigen. Het feest waarin moslims hun vastenmaand beëindigen heeft dus een universeel karakter", zegt partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi in een verklaring met het oog op Ied-ul-Fitr.

De VHP is ervan overtuigd dat de moslims na een periode van vasten goede gewoonten en spiritualiteit hebben aangeleerd. De partij is ook ervan overtuigd dat de gelovigen uit de vastenmaand leren om een beter mens te worden.
De VHP acht het van belang dat we elkaar moeten aansporen waarheid en geduld te betrachten. Zelfbeheersing, volledige overgave aan Allah, het verstevigen van de onderlinge band met de familie, vrienden, buren en de gemeenschap zijn tevens van belang.

In deze maand ondergaan moslims een staat van zuiverheid en geestelijke vooruitgang met de genade en de vergeving van Allah. De vastenmaand is een maand van materiële- en immateriële onthouding.
Het belangrijkste doel van het vasten is om in een zodanige staat terecht te komen, dat wij in harmonie en vrede leven met onszelf, onze omgeving en onze Schepper. Door het Ied-ul-Fitr feest gezamenlijk te vieren wordt ook de natievorming bevorderd.

Verlangen naar spiritualiteit
Gedurende de heilige maand Ramadan heeft Allah moslims een uitstekende gelegenheid geschonken om te vasten, te bidden en Zijn genoegen en nabijheid te zoeken. In de vastenmaand geven moslims in hoge mate aandacht aan hun verlangen tot spiritualiteit en devotie.

Slechts het in acht nemen van deze plichten, die ons zijn opgelegd, zullen de band van nabijheid verder versterken, die tussen Allah en ons is ontstaan. De enige beloning waarnaar we dienen te streven, is het verkrijgen van Allah’s tevredenheid.
Als wij de tijd, die aan ons is toebedeeld, goed benutten, zullen wij niet alleen het doel van ons bestaan bereiken, maar ook het ware; we zullen steeds terugkerend geluk en de ware geest van Ied-ul-Fitr ervaren. Laten we bidden en besluiten om onze inspanningen te continueren.

Goede daden
Het regulatieve en spirituele onderricht van Ramadan, zoals innerlijke reflectie, zelfbeheersing, het verstevigen van de onderlinge relatie, en het verrichten van goede daden, hebben een universele waarde en zijn van eminent belang voor de ontwikkeling van onze natie.

De grondbeginselen die gepaard gaan met Ramadan, zoals respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid, moeten in de samenleving van Suriname de basis vormen voor de ontwikkeling van ons land.
De bede van de VHP is dat Allah ons allen een succes- en betekenisvol leven moge schenken en dat Hij ons mag ondersteunen in het verrichten van onze goede daden, opdat wij welvaart en welzijn voor het volk kunnen realiseren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May