Gebrek aan quorum stagneert parlementair werk
06 Aug 2013, 00:00
foto


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee die voor maandag was uitgeschreven, is verdaagd tot de volgende week. Voorzitter Jennifer Geerlings-Simons was zichtbaar ontevreden over de afwezigheid van leden. Tijdens de huishoudelijke vergadering die vóór de openbare vergadering was gehouden, konden er geen besluiten worden genomen en werd verdaagd. Enkele oppositieleden hadden de presentielijst wel getekend, maar er waren geen 26 leden in de zaal aanwezig.

Simons opende de openbare bijeenkomst, liet de namen van aanwezige leden oproepen en vroeg de griffier, de namen van de afwezige leden in het verslag van de dag op te nemen.
Op de agenda stond de behandeling van de wet op de Rekenkamer. In de periode 2008 tot en met 2011 zijn handelingen gepleegd die bij wet moeten worden goedgekeurd. Het wetsontwerp voor opvanginstellingen en de toetreding tot de Internationale Tropical Timber Agreement stonden ook op de agenda. Er waren twee openbare vergaderingen gepland.

André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) zegt dat de maandag normaal geen vergaderdag is van het parlement, maar dat er vooraf duidelijke afspraken zijn gemaakt om toch te vergaderen. "We kregen bericht van enkele leden dat zij in aanloop naar Idul Fitre niet kunnen vergaderen”, legt Misiekaba uit. De parlementariër kan zich niet helemaal terugvinden in die reden, omdat volgens hem bij alle religieuze feestdagen het parlement normaal vergadert.
Met het verdagen van de vergadering komt er enige stagnatie in het werk van het parlement, dat een drukke agenda heeft. Bovendien is ook het reces in aantocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May