Politieagenten schieten dieven neer
05 Aug 2013, 15:45
foto


De politie heeft vandaag in verschillende gevallen vuurwapengeweld gebruikt.
Vanmorgen is de 28-jarige Braziliaan Alsila Pereira D. in zijn schouder geraakt door een politiekogel. Hij is neergeschoten nadat hij een wapen op de politie had gericht. Naderhand bleek het om een windbuks te gaan.

Alsila, die een zwerversbestaan leidt, was een winkel binnengedrongen waarin kort tevoren was ingebroken. Vijf gewapende criminelen hadden zondag de winkel in het Maripasulagebied te Sipaliwini beroofd en daarbij de winkelier gekneveld achtergelaten. De man wist zich vanochtend te bevrijden en schakelde de politie in.

Omstreeks 04.00 uur arriveerde de politie bij de zaak om een onderzoek in te stellen. Zij troffen Alsila in de winkel aan. Hij had een windbuks in de hand die hij op de politie richtte. Er is toen gericht op hem geschoten. Alsila had gebruikgemaakt van de gelegenheid en was de winkel binnengedrongen om ook goederen daaruit weg te nemen. Zijn toestand is stabiel.

Bromfietsdief
Aan de Laterietweg te Paranam was het de 31-jarige W.A. die is neergeschoten door een politieambtenaar. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en raakte in een worsteling met de agent. Hij is in een been geraakt.

Gistermiddag deed een vrouw aangifte van diefstal van haar Yahama bromfiets. Vanmiddag zag de politieman, die de aangifte had opgenomen, de bromfiets in het bezit van W.A. aan de Laterietweg. Hij herkende de bromfiets aan het opgegeven kentekennummer. Het voertuig was gedeeltelijk in een andere kleur gespoten. De agent hield W.A. staande en vroeg naar de bescheiden van het voertuig. W.A. viel de politieman echter aan waardoor deze zich tot schieten genoodzaakt zag.

W.A. wordt onder andere verdacht van diefstal en weerspannigheid, zegt de voorlichting van de politie. Alsila en W.A. zijn hangende het onderzoek van hun zaak, aangehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May