Penitentiaire ambtenaren blijven in actie
05 Aug 2013, 11:10
foto
Penitentiaire ambtenaren bij het gebouw van 'de Moederbond'.


De Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) heeft tijdens de algemene ledenvergadering vandaag besloten om de acties te verlengen tot maandag. De bond onder leiding van Gustaaf Gallant heeft de ledenvergadering meegedeeld niets vernomen te hebben van het ministerie van Justitie en Politie.

De leden zijn boos over dat deze kwestie al zolang duurt, maar dat de zaak niet wordt aangepakt. Daarom is het besluit genomen om door te gaan met de actie. De leden willen dat de slepende kwestie nu wordt opgelost. Het gaat bij de bond onder meer om het mutatiebeleid, overuren, een eigen korpsleiding. Er loopt ook een rechtszaak die erg lang duurt.

De algemene ledenvergadering heeft het bestuur opgedragen om geen verregaande besluiten te nemen, indien er een onderhoud met de leiding mocht komen. Dan moet de vergadering eerder bijeengeroepen worden om af te stemmen. De vergadering werd gehouden in het gebouw van 'de Moederbond'. De bestuursleden zijn maandenlang in actie. Ze melden zich dagelijks aan bij de vakcentrale.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May