Top Surinaams talent op Fête Communale in Macouria
05 Aug 2013, 13:00
foto
De dj's Marcel en Mario na hun optreden om 3 uur maandagochtend in Macouria. Beeld: George Cheng Jr./ www.Bombelman.com/press


Jaarlijks wordt rond deze periode in Macouria het Fête Communale de Macouria gehouden; een driedaags festival met sport, recreatie, dans, eten, cultuur en een grote hoeveelheid aan entertainment, voor jong en oud. Het evenement begint vanaf vrijdag om 7 uur 's morgens en gaat maandagochtend door tot 3 uur. De maandag hierop volgend is door de burgemeester gelijkgesteld aan de zondag voor de inwoners van Macouria.

Macouria is één van de 22 Frans-Guyanese gemeenten, telt ongeveer 10.000 geregistreerde inwoners, en grenst ten oosten aan de hoofdstad Cayenne. Alana Perreira, assistent-coördinator voor dit evenement, vertelt dat elke gemeente een soortgelijk evenement kent en dat ze gedurende het hele jaar door worden gehouden. Voor dit jaar zijn kosten noch moeite gespaard en was er een internationale line-up om de nachten feestelijk door te brengen. De gemeente en overheid delen de kosten voor dit festival en diverse zakenlui bieden hun diensten gratis aan voor de organisatie.

Culturele banden aanscherpen
Behalve diverse lokale en internationale bands uit Martinique waren voor zaterdag uit Jamaica Charly Black en J. Capri overgevlogen, bekend van de hits Agony, Pull Up To Mi Bumper, en ze scoren nu samen met Whine & Kotch. De Jamaicanen reisden via Paramaribo, Suriname, van waaruit ze voor de trip naar Macouria werden vergezeld door top Surinaamse deejays Marcel en Mario, die voor de zondag als headliner op schema stonden. Dit op uitnodiging van Gilles Adelson, burgemeester van de gemeente Macouria, volledig verzorgd, inclusief 4 dagen verblijf in de hoofdstad Cayenne. Deze uitnodiging had als doel het bevorderen van culturele uitwisseling en het aanscherpen van de vriendschappelijke banden. Het motto voor dit jaar was "New town, new trends", vandaar ook de keus voor internationale entertainers.

Het weer was goed en de stemming zat er goed in. Het eten vloog over de toonbanken en eenieder kwam aan z'n trekken. Volgens Perreira kwamen er op de zaterdag en zondag bijna 10.000 bezoekers van Macouria en omstreken op het festival af. Ze genoten behalve van de live optredens op het grote podium ook van o.a. voetbal, futsel, tennis, rollerskate, zang en dans, modeshows, zumba, fitness en paintball demonstraties, alsook een auto-tuning show.

Als maandagochtend om 3 uur de laatste klanken uit de luidsprekers komen, hebben Marcel en Mario hun taak succesvol volbracht.

George Cheng Jr./ www.Bombelman.com
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May