NPS klaar voor invullen presidentschap in 2015
05 Aug 2013, 05:00
foto
Het hoofdbestuur van de NPS en het Congresbestuur tijdens het zingen van 'Hori vaste san yu habi'.


De NPS zal in 2015 in staat zijn elke functie in te vullen inclusief die van president. Dit zei Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), zondag tijdens het partijcongres in Grun Dyari. Rusland gaf op de vergadering aan hoe te komen tot maximale winst bij de verkiezingen in 2015. Het strategisch plan 2013-2018 van de NPS is bijna af. Daarin is opgenomen wat er gedaan moet worden.

Rusland merkte op dat er heel hard gewerkt moeten worden om het volk te overtuigen om te kiezen voor de NPS. "U moet zich niet laten afleiden door gepraat over vier zetels en dat wij gedecimeerd zouden zijn. Cijfers geven aan dat wij nog steeds tot de grotere partijen behoren. En de geschiedenis heeft laten zien dat wij altijd grote resultaten in tijden van nood hebben neergezet."

Geleerd uit fouten
De NPS-topper gaf aan dat om de beste resultaten te boeken ook de hand in eigen boezem gestoken moet worden. "Wij zijn mans- en vrouws genoeg om te bekennen dat de NPS fouten heeft gemaakt", zei Rusland. "Wij hebben hieruit geleerd en zijn bereid te corrigeren. Die kans moeten we nemen."

Rusland hield de leden enkele punten voor uit het strategische plan. Er komt een coördinatieteam om de samenwerking en het contact met de districten efficiënter en effectiever te maken. Er komt een geheel nieuw geautomatiseerd ledenbestand en zullen ook de modernste communicatiemogelijkheden ingezet worden.
Die zijn hard nodig om de belangrijke uitdaging van de jeugd bereiken, aan te gaan.

In combinatie
Het kiezersvolk zal in 2015 grotendeels uit jongeren bestaan. Rusland merkte op dat de beste manier om de verkiezingen in te gaan, in combinatieverband is. De samenwerking tussen de partners is tot nog toe goed en heeft er alles van dat het zo blijft. Echter zal er wat gedaan moeten worden aan de uitstraling van de combinatie. "We zullen de gezamenlijke doelen moeten herdefiniëren en een nieuwe generatie van politici aanbieden", zei Rusland. "We moeten ervoor zorgen dat het volk een nieuw beeld krijgt van de combinatie om ons als alternatief te kunnen zien."

De groene partij is sinds het aantreden van het nieuw hoofdbestuur in 2012 bezig vernieuwingen door te voeren. Een van de eerste acties was het verdiepen van het contact met de achterban en worden er regelmatig veldbezoeken gebracht. Op het congres is een nieuw bestuur van de Adviesraad en Jongerenraad gekozen. Ondertussen is het Nationaal Instituut voor Politieke Scholing opgezet en geformaliseerd en zullen de trainingen voor de leden nu centraal geschieden. Dit moet bijdragen aan positieve verkiezingsresultaten. "De NPS wordt gemist in het bestuur van het land", merkte Rusland op. "Je hoeft alleen maar het nieuws te volgen en de resultaten zijn ook duidelijk voelbaar. Het ligt aan ons om daar verandering in te brengen. We moeten zaken aanpakken".

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May