O.S. Balona wint 'Miquel van Assen wisseltroffee'
04 Aug 2013, 19:15
foto


O.S. Balona heeft als eerste de 'Miquel van Assen wisseltrofee' gewonnen. De school veroverde de beker tijdens een sportcarrousel, onderdeel van het 'Child of Gold project'. “De bedoeling van het project is om jongeren een prikkel te geven om goede prestaties te leveren", zegt Hortence Forster van het Bureau Externe Stage & Trainingen. Het bureau heeft als uitgangspunt dat elk kind goud waard is en recht heeft op een volwaardige ontwikkeling.

“De beker is genoemd naar Miguel van Assen van de St. Cecilia School, omdat hij de allereerste Surinamer is die tijdens de Junior Wereldkampioenschappen de finale bereikte", zegt Ricky Stutgard, een van de organisatoren. Hij vindt dat de prestaties die door Van Assen zijn neergezet echt een prikkel moeten zijn voor de jongeren. ”Als je nagaat dat hij onder de Surinaamse omstandigheden het zover gescopt heeft", lacht Stutgard trots. Hij noemt Van Assen een echte 'child of gold' van het moment.

De bescheiden sporter zegt heel blij te zijn met de vernoeming van de trofee naar hem. “Dit is nog niet alles hoor, ik wil verder gaan. Ik ga ook hoger komen met sport”, zegt Van Assen. Voor het eerste pilot project is gekozen voor de leerlingen van O.S. Balona en R.A. Tammenga. Van deze scholen hebben de leerlingen van de eerste tot de derde klas deelgenomen. Het ligt in de bedoeling om het evenement jaarlijks te organiseren. Dan zullen meer scholen en klassen meedoen.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May