Ressort Kabalebo steekt de handen uit de mouwen
05 Aug 2013, 02:30
foto
Mensen uit Apoera krijgen uitleg over diverse plannen die uitgevoerd zullen worden in ressort Kabalebo. (Foto: Bestuursdienst)


Districtscommissaris (dc) van Kabalebo, Armand Jurel, houdt elke dinsdag van 8 tot 13 uur audiëntie in Apoera. "Dit is nodig, opdat de bevolking zaken naar voren kan brengen en duidelijkheid kan krijgen over diverse onderwerpen. De schoonmaak van de dorpen Apoera, Washabo en Section wordt aangepakt. De mensen zijn extra gemotiveerd met het oog op Carifesta", zegt Jurel aan Starnieuws.

Carifesta XI zal worden gehouden in het dorp Section. De mensen van het ressort zullen het beste van hun kunnen tonen. Het motto is 'Strenghten your Identity or Boost it up'. Tijdens de schoonmaak van alle dorpen en het 'Apoerastadje' zullen de dorpsbewoners zich sterk voor een 'moshiro'. "Dit betekent dat iedereen onbaatzuchtig zal meehelpen om de omgeving grondig schoon te maken", legt Jurel uit.

Zorgpunten en aanpak
In een dorpsvergadering die kapitein Carlo Lewis van Apoera belegd had, heeft de dc geluisterd naar de zorgpunten van de bevolking. Daarbij is ook aangegeven hoe deze opgelost zullen worden. Er waren veel vragen over de zorgverzekering, zegt Jurel. De kaarten zijn reeds gedistribueerd, maar er zijn wat onduidelijkheden. De bevolking heeft ook aangegeven dat er tenminste twee keer per week een busverbinding moet zijn met Paramaribo. De weg bij kilometer 18 moet worden hersteld. Er is over geklaagd dat de prijzen in de winkels te hoog zijn. Aan de orde is ook gekomen de slechte staat van het internaat in Nickerie waar de jeugdigen die de middelbare school bezoeken, moeten verblijven.

De status van de grond en de woningen zullen goed in kaart worden gebracht bij de daarvoor in aanmerking komende instanties. Met de Medische Zending zal gesproken worden over de zorgverzekering en daarna zal voorlichting aan de bevolking worden gegeven. De dc zal zich sterk maken voor de lijnbusverbinding waar de dorpen om gevraagd hebben. Ook de prijzen zullen worden bekeken en hoe het komt dat deze zo hoog zijn. Met de beheerder van het internaat zal er contact worden opgenomen.

Intussen zijn de banken voor winkels verwijderd, omdat er daar niet gedronken mag worden. De anti-rookwet is ook uitgelegd aan de bevolking. Er is een prijsvraag uitgeschreven voor het bedenken van een logo voor het ressort. Hiervoor is SRD 500 beschikbaar gesteld. De mensen zijn blij met de informatie die zij hebben gekregen en hebben hun volledige medewerking toegezegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May