Beraad personeel PCS onmiddellijk opgeschort
03 Aug 2013, 10:30
foto


De acties van de bond van personeel in dienst van het Psychiatrisch Centrum Suriname zijn met onmiddellijke ingang vrijdag opgeschort. Kortgedingrechter Ingrid Lachitjaran heeft beide partijen in het geschil de gelegenheid geboden om met elkaar in conclaaf te treden.

De werknemers van het PCS zijn sinds vrijdag 26 juli in beraad. Er wordt sindsdien niet gewerkt. De leiding van het PCS heeft de bond naar de groene tafel gebracht. De bond vindt dat de verpleegkundigen niet zijn beschermd en dat er geen enkele veiligheidsmaatregel voor hen is getroffen.” Het personeel ging over tot werkneerlegging nadat de leiding strafmaatregelen had getroffen tegen een verpleegkundige. Enkele weken terug had een patiënt een andere persoon die was opgenomen in het PCS aangevallen. De aangevallen persoon is overleden aan de opgelopen verwondingen.

De zaak heeft vrijdag gediend en er is afgesproken dat het ministerie van Volksgezondheid een commissie samenstelt die als intermediair bij de gesprekken tussen de bond en de leiding van het PCS gaat optreden. Errol Snijders, voorzitter van de Moederbond waar de bond van PCS is aangesloten, vindt praten met de leiding van PCS een gepasseerd station. Hij heeft daarom gevraagd om gesprekken te voeren met de leiding van het ministerie van Volksgezondheid.

De rechter had gevraagd om het beraad op te heffen, wat het bondsbestuur heeft afgewezen. Ze zijn overeengekomen het beraad op te schorten. Na opschorting van de acties moeten de gesprekken binnen een week aanvangen. De rechter heeft de zaak voorlopig aangehouden, maar zal als de gesprekken niet vlot verlopen, de zaak weer opbrengen. De opschorting van het beraad betekent dat de werknemers van de weekenddienst normaal moeten werken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May