Schoolkinderen van Para beschilderen bushuisjes
02 Aug 2013, 21:00
foto
De schoolkinderen beschilderen het bushuisje aan de Sawarieweg in Para. (Foto: BIC Para)


Het bushuisje op de hoek van de Sawarieweg te Para, is vandaag door schoolkinderen voorzien van kleurige tekeningen. Leerlingen van de verschillende scholen in het district, zullen onder begeleiding van het Nola Hatterman Instituut alle bushuisjes beschilderen. Op deze manier zijn zij betrokken bij het verfraaien van de bushuisjes en dragen zij medeverantwoordelijkheid voor hun onderhoud, zegt het Burger Informatie Centrum Para.

Dit project is gestart, omdat schoolkinderen zich vaak schuldig maken aan het gooien van petflessen en verpakkingsmateriaal van snoepgoed en andere etenswaren, op plekken waar zij de bus opwachten. Het bekladden van de bushuisjes is in de afgelopen periode ook een zorgpunt geweest van de districtsleiding. “Hiermee zal de sociale controle van met name de schoolkinderen worden verhoogd”, hoopt districtscommissaris van Para, Jerry Miranda. Het project wordt gefinancierd door Telesur.

Volgens Miranda moet het publiek verantwoordelijker omgaan met openbare opstallen. Showpromotors en organisatoren van evenementen, mogen geen aanplakkingen aanbrengen aan muren van de bushuisjes. “Het kost het district veel geld om de schade van bekladdingen, graffiti en posters te herstellen”, zegt Miranda. De bushuisjes worden allemaal ook voorzien van vuilbakken, zodat het publiek zijn vuil gemakkelijk en op een verantwoorde manier kan wegdoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May