Personeel Bureau Dak- en Thuislozen uitbetaald
02 Aug 2013, 19:00
foto


Het personeel van het Bureau Dak- en Thuislozen heeft vandaag het salaris over juli per kas ontvangen. Vakbondsleider Murwin Leeflang zegt aan Starnieuws dat hij opgelucht is dat de mensen zijn uitbetaald, maar er is nog steeds een achterstand. De subsidie van het eerste kwartaal is nu pas uitbetaald.

Leeflang merkt op dat het probleem niet ligt bij directeur Atie Balimoi. Er is juist een akkoord bereikt met de directie over een stappenplan om het wensenpakket in orde te maken. "De aanvragen voor subsidie worden op tijd ingediend, maar als het geld niet wordt overgemaakt, kan de directie ook niets doen", legt de vakbondsleider uit.

Het Bureau Dak- en Thuislozen levert een belangrijke bijdrage om zwervers op te vangen. Straks met Carifesta wil de regering dat alles goed verloopt en dat de mensen niet op straat zwerven. "Wij willen meewerken hieraan en zullen het evenement niet boycotten. We hopen dat het Bureau zo snel mogelijk ook de subsidie van het tweede kwartaal ontvangt, waardoor iedereen gemotiveerd het werk kan uitvoeren", zegt Leeflang.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May