Mulo Henar scoort hoger dan landelijk gemiddelde
02 Aug 2013, 08:00
foto
Lisa Nojotaroeno, best geslaagde van Mulo Henar


De muloschool te Henarpolder, die dit schooljaar in gebruik is genomen, heeft zijn nut bewezen. Mulo Henar heeft 71.8% geslaagden geleverd, 12.8% heeft herexamen en 15.4% is afgewezen. Landelijk is 48.4% geslaagd voor eindexamen mulo.

Parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP), de motor achter de realisatie van Mulo Henar, zegt dat de geboekte resultaten het bestaansrecht van de school heeft bewezen. Volgens Rita Chotoe-Sanchit, inspecteur VOJ, heeft Mulo Henar kleine klassen en dat heeft direct erin geresulteerd dat de leerkrachten meer aandacht kunnen schenken aan de leerlingen.

De kinderen van Henar hoeven niet meer om vijf uur 's morgens langs de straat te staan om op de bus te wachten om naar Mulo Paradise of Nieuw Nickerie naar school te gaan. Ze kunnen in alle rust in hun eigen omgeving onderwijs genieten. Het valt op dat dit jaar de best geslaagden van VWO, IMEAO en kweekschool allen in de Henarpolder wonen.

Best geslaagde Lisa Nojotaroeno is heel blij met het behaalde resultaat. Ze zegt dat ze heel hard heeft moeten studeren om als beste te slagen. Volgens Doekhie is het volgende schooljaar de beurt aan de westelijke polders, want in oktober is er ook MULO West. Hiermee wordt nog een belofte ingelost door de regering, stelt Doekhie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May