Assembleeleden pleiten voor beter begrip op Centrale Markt
02 Aug 2013, 02:00
foto
De assembleeleden in gesprek met marktverkopers. (Foto: Raoul Lith)


De parlementariërs Carl Breeveld (DOE), Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) en Ronny Asabina (BEP) hebben zich donderdag georiënteerd op de Centrale Markt. Dit deden zij nadat er veel klachten binnenkwamen van marktverkopers en standhouders. “Het gaat vooral om de veranderingen aan de achterzijde van de markt. De standhouders willen duidelijkheid in deze zaak”, zegt Breeveld aan Starnieuws.

De assembleeleden hebben een onderhoud gehad met de marktleiding. Er is gesproken over de hervormingen die plaatsvinden. De communicatie tussen de leiding en de verkopers van de markt hapert. Tijdens de bijeenkomst werd aangevoerd dat het er op lijkt dat de plannen er zijn om de markt positief aan te pakken, maar de mensen worden niet meegenomen in de processen”. Er is draagvlak nodig om projecten uit te voeren en die mensen zijn daar deel van.

Onbegrip
De standhouders hebben geklaagd over de op handen zijnde verhoging van de standprijzen. Marktmeester Stefanus Korendijk zegt dat de prijzen reeds jaren zijn achterhaald. Er wordt momenteel 6 cent voor een meter (stand) per dag betaald. Er zijn mensen die een stand van 5 meters hebben. “Er zijn mensen die hoog van de toren blazen dat ze ontwikkeling willen in de markt. Maar ze hebben langer dan 3 jaren achterstallig betaling (SRD 120) bij de markt”, geeft Korendijk aan.

Bij Korendijk kan het niet op dat er sprake is van slechte communicatie. Er is een gesprek met de mensen geweest. Ze zijn op de hoogte dat er een andere plek voor hen beschikbaar is. Verder geeft hij aan als marktmeester leiding te willen geven. Maar men moet ook begrijpen dat ik ook opdrachten uitvoer van mijn meerdere. De assembleeleden hebben geprobeerd het contact te herstellen tussen de marktverkopers en de marktleiding. Gehoopt wordt dat de communicatie beter zal verlopen na dit onderhoud.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May