Schoolvervoer Papatam hervat nadat beterschap is beloofd
02 Aug 2013, 10:00
foto
Leerlingen uit Papatam zijn blij dat ze weer met de bus naar school kunnen.


Ouders en scholieren van Papatam in het ressort Albina zijn blij dat het schoolvervoer hervat is. Zij hebben beterschap beloofd en het is de afgelopen maand goed gegaan. Samen met de buschauffeur zien ze er op toe dat de kinderen geen buitensporige gedragingen meer vertonen, wat wederom de aanleiding wordt tot stopzetten van deze route. De vorige bushouder heeft er de brui aan gegeven, nadat zijn bus vaak werd vernield.

De afdeling Vervoer van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft in samenwerking met het dorp en een andere buseigenaar, het mogelijk gemaakt dat de scholieren van Papatam weer naar school vervoerd worden. Iedere dag moesten zij vanaf het begin van dit schooljaar vijf kilometer te voet afleggen om de school te bereiken.

Hulp in de bus
"Na een maand de route te hebben onderhouden, mag ik niet klagen. De kinderen gedragen zich netjes", concludeert busvervoerder Bert Kromodikoro (47). Hij haalt de kinderen op om 06:30 uur en tegen 13:30 uur zijn ze weer in het dorp.
"Ik heb met die ouders indringend gesproken om te helpen de orde in de bus te handhaven", zegt Kromodikoro. Iedere dag mag hij verzekerd zijn van medewerking van de ouder Gretha Akoimie (32). "Ik doe m'n best en de oudsten onder de leerlingen letten op de jongsten", zegt Akoimie. Vergillio Pantjoe (17) uit de 2e klas van VOJ Albina zegt dat hij met de schoolboot naar Albina ging. "Het is veiliger over de weg, dan in de boot met meerdere kinderen", stelt Vergillio.

Abraham Angoso van het dorp zegt dat de oplossing van dit vervoerprobleem een enorme opluchting is. Hij zegt dat door het wegvallen van de schoolbus heel wat kinderen niet meededen aan de Naschoolse opvang. Bovendien waren de kinderen langer onderweg van en naar school."Als ouders zijn we blij", zeggen de moeders Atensa Gafoe (64) en Abandolina Pantjoe (51) in koor.
"De kinderen pienaarden, maar we weten dat wij als ouders moeten helpen dat zij zich netjes tegenover de chauffeur en in de bus gedragen", zegt Pantjoe. De dorpelingen zijn ook blij met de houding van de chauffeur. "Die chauffeur heeft geduld met de kinderen", zegt Gafoe.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May