Ordeverstoorders in Para mogen harde aanpak verwachten
01 Aug 2013, 20:15
foto
De coördinatieploeg in spoedoverleg met districtscommissaris Jerry Miranda van Para.


Met het oog op de komende vakantiedrukte moet alles in lijn worden gebracht voor de algemene veiligheid in het district Para. Districtscommissaris Jerry Miranda, heeft hierover spoedoverleg gehad met alle hulpdiensten in het district.

“Er is besloten om verhoogde controle te voeren op de waterwegen en over de weg. Er zijn ook maatregelen genomen ten aanzien van de veerverbinding over de Surinamerivier, richting Carolina”, zegt Miranda. Hij stelt harde maatregelen in het vooruitzicht tegen hard rijden en overmatig alcoholgebruik door autobestuurders. Hiervoor zijn de instanties Brandweer, Politie, Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) en de bestuursdienst voor spoedoverleg opgeroepen. Dit meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Extra drukte door Carifesta en Unasur
Miranda verwacht dat de normale verkeersdrukte in de vakantieperiode zal toenemen. Er wordt ook veel personenverkeer verwacht door Carifesta XI en Unasur. Met een coördinatieploeg zal de verkeersveiligheid worden gemonitord. Op korte termijn worden de beheerders van recreatieoorden en badplaatsen opgeroepen voor overleg.

Miranda neemt ook maatregelen tegen vervuilers. Hij heeft alle verantwoordelijke eenheden opgeroepen om mensen die vuil dumpen tot orde te roepen. Overal in het district zullen vuilnisbakken worden geplaatst, zodat bezoekers hun rommel gemakkelijk kwijt kunnen. De coördinatieploeg moet een beleidsplan uitzetten over deze periode en hierover wekelijks vergaderen. De waarnemende gewestelijke politiecommandant Orlando Changoer, zegt dat de politie morgen begint met continue verkeerscontrole in het hele district. De controle zal simultaan geschieden op verschillende locaties in Para.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May