Minder dan de helft geslaagd voor Mulo-eindexamen
01 Aug 2013, 13:00
foto
Statistieken beschikbaar gesteld door het Minov.


Voor het eindexamen Mulo is dit jaar 48.4% gelijk geslaagd. Vorig jaar was het percentage 52%. 14.6% heeft herexamen. Voor toelating VWO is 25.9% geslaagd. Dit is een lichte stijging in vergelijking met vorig jaar. Toen was het aantal 24.1%. Er is een fikse daling te merken voor de toelating tot het Havo. 10.8% is geslaagd, terwijl vorig jaar het cijfer 14.3% was. Voor het Natin is 33.7% geslaagd. Vorig jaar was het percentage 35.4%.

Op diverse scholen zijn leerlingen die het gehaald hebben uiteraard heel blij. De stemming is echter bedrukt. Meer dan de helft van de scholieren die eindexamen gedaan heeft voor Mulo heeft het niet gehaald. Als iedereen slaagt bij het herexamen, zal het percentage maximaal 63% zijn. Uit statistieken blijkt dat niet iedereen na de herkansing het Mulo-diploma haalt. Vorig jaar is na herexamen 63.5% geslaagd.

In Nickerie hebben leerkrachten Nederlands geprotesteerd tegen de wijze waarop het cijfer wordt berekend. Van de veertig vragen die er zijn, krijgen de kinderen pas bij 24 goed 5.3. Lesley Pelswijk, leerkracht van de Sitalsinghschool in Nickerie zegt aan Starnieuws dat de berekeningswijze funest is voor de leerlingen. Ook vinden de leerkrachten dat twee vragen foute antwoorden hadden, maar het Examenbureau was het hier niet mee eens. Starnieuws verneemt dat het puntensysteem te maken heeft met het gewicht van de vragen. Moeilijke vragen worden zwaarder gewaardeerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May