Latour: Kinderen Nos Kasita goed opgevangen in Naks
01 Aug 2013, 01:00
foto
De gemeenschap heeft spontaan hulp geboden aan de kinderen van Nos Kasita.


De kinderen en begeleiders van het afgebrande kindertehuis Nos Kasita zijn voorlopig ondergebracht in Naks Volks Hogeschool te Lelydorp. Minister Lamuré Latour van Defensie zegt aan Starnieuws dat uiteindelijk toch niet gekozen is voor de optie Kinderhuis Saron. Nu kunnen de kinderen onder de hoede van de vertrouwde leiding in een omgeving verblijven, waar er geen noemenswaardige aanpassingen nodig zijn.

Naks heeft alle faciliteiten die de kinderen en begeleiders nodig hebben. Er wordt ook centraal gekookt, waardoor de begeleiders zich bezig kunnen houden met de kinderen. Latour deelt mee dat de plek ook wordt bewaakt door een groep politieambtenaren en militairen. "De omgeving is veilig voor de kinderen en iedereen is bij elkaar. Van hieruit zal verder gekeken worden naar een permanente oplossing", zegt Latour.

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), dat leiding heeft gegeven aan de crisissituatie, kan zich nu terugtrekken. Latour merkt op dat NCCR een uitstekende job heeft gedaan en de hulp vanuit de samenleving is overweldigend geweest. De kinderen en volwassenen zijn begeleid door een traumateam van het Psychiatrisch Centrum Suriname. Intussen zijn er ook afspraken gemaakt met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling over hervatting van de lessen. De kinderen zullen extra begeleid worden, zodat zij geen achterstand oplopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May