Brunswijk en Wanhatti ontstemd over uitgifte deel dorp in 1987
31 Jul 2013, 00:00
foto
Een deel van het dorp Wanhatti in Marowijne is uitgegeven in 1987 voor het uitoefenen van machinale landbouw.


Fractievoorzitter Ronnie Brunswijk (A Combinatie/ABOP) is niet te spreken over de uitgifte van bijkans 3500 ha, waarbij een deel van het dorp Wanhatti nabij Moengo, in grondhuur is gegeven aan General Trading NV. Dit is toegekend door de toenmalige minister Franco Demon in augustus 1987, tijdens de regering-Wijdenbosch. Het dorp had hier geen weet van tot er een advertentie verscheen en een ondernemer naar het gebied ging. "Hij moet zijn poot daar niet trappen", zei Brunswijk dinsdag onomwonden in De Nationale Assemblee.

Er is behoorlijk wat paniek ontstaan in het dorp, waarbij er tijdens een vergadering maandag duidelijk is gemaakt dat deze zaak teruggedraaid moet worden. Brunswijk heeft de regering gevraagd om zeer ernstig te kijken hiernaar. De stukken zijn door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons opgevraagd aan de regering. Dit zal uiterlijk donderdag geschieden.

Op basis van de documenten blijkt dat 3458,5 ha is verstrekt aan General Trading NV aan het Molenpad voor de uitoefening van machinale landbouw voor de duur van veertig jaar. Brunswijk zegt aan Starnieuws dat intussen het dorp verder is gegroeid, waardoor een groter deel van Wanhatti is weggegeven. Ook de economische zone van het dorp is in het geding. Hij vindt dat deze zaak zonder meer teruggedraaid moet worden. Uit een advertentie in Via 2000 blijkt dat het terrein te koop wordt aangeboden voor euro 0.06 per vierkante meter, waarbij de NV kan worden overgenomen.

U kunt de advertentie hier downloaden
pdf-icon.gif advertentie_VIA_2000.jpg                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May