Vicepresident Ameerali: NCCR coördineert hulp Nos Kasita
30 Jul 2013, 00:00
foto
NCCR heeft matrassen naar het KKF-gebouw vervoerd en de slaapplaats voor de nacht in gereedheid gebracht. (Foto: René Gompers)


Vicepresident Robert Ameerali deelt aan journalisten mee dat het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) belast is met de hulp aan de kinderen en begeleiders van Nos Kasita. Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo zuid-west is ook een aanspreekpunt. Alle hulp zal centraal worden gecoördineerd, waardoor er niet langs elkaar heen wordt gewerkt.

Voor de eerste opvang is gezorgd in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Het NCCR heeft matrassen, dekens en andere benodigdheden vervoerd naar de plek en alles in gereedheid gebracht voor de nacht. "De kinderen en begeleiders hebben ook een broodje gekregen. Zij moeten in de eerste plaats rust hebben en in de ochtend wordt er ook voor het ontbijt gezorgd", zegt Nerkust.

Minister Alice Amafo (Sociale Zaken & Volkshuisvesting) en haar collega's Edward Belfort (Justitie en Politie), Lamuré Latour (Defensie) zijn ook in de weer om hulp te bieden. De regering zal ervoor zorgen dat een structurele oplossing wordt gevonden om de kinderen op te vangen. Later op de dag zal hieraan worden gewerkt. Er zullen ook kleren en andere benodigdheden worden bezorgd. Diverse personen en organisaties gaan na hoe ze hulp kunnen bieden. Enkele personen hebben spontaan drinken, kleding, schoeisel en voeding gebracht naar het KKF-gebouw. De kinderen en verzorgers zullen ook psychisch begeleid worden om de schok van de brand te kunnen verwerken. Het tehuis, dat aan 85 kinderen onderdak bood, is afgebrand maandagavond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May