Kinderen en begeleiders Nos Kasita opgevangen in KKF
29 Jul 2013, 22:54
foto
De eigenares van Nos Kasita, Charlotte Dakriet, wordt getroost door minister Alice Amafo in het KKF-gebouw. Links assembleevoorzitter Jennifer Simons. (Beeld: René Gompers)


De kinderen en leidsters van Nos Kasita zijn opgevangen in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Vicepresident Robert Ameerali was samen met enkele ministers ter plekke om hulp te bieden. In bussen zijn de kinderen en begeleiders vervoerd naar KKF. 81 kinderen waren in het tehuis aan de Indira Ghandiweg. Vier zijn bij familieleden.

In het gebouw van KKF zijn onder andere minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en de leiding van De Nationale Assemblee, voorzitter Jennifer Geerlings-Simons en vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch. Charlotte Dakriet (tante Lottie) gilde het uit van verdriet.

Veel kinderen en begeleiders zijn geschokt door het gebeurde. De kinderen zijn diep geroerd door de brand, waarbij zij hun schaarse bezittingen kwijtgeraakt zijn. Zij worden getroost door hoogwaardigheidsbekleders. Er wordt nu gezorgd voor de eerste opvang. Sommige kleintjes kunnen het niet meer volhouden en zijn op stoelen in slaap gevallen, terwijl er bedden onderweg zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May