Peace Corps meldt zich af bij minister Betterson
30 Jul 2013, 09:00
foto
De straatlamp is de trots van de bewoners van Granslee aan de Boven Suriname. (Foto: Ranu Abhelakh)


Na achttien jaren trouwe dienst bewezen te hebben, sluit Peace Corps Suriname officieel zijn deuren. De laatste vrijwilligers van dit korps zijn intussen terug naar de Verenigde Staten. Voor vertrek hield de staf van deze wereldwijde vrijwilligers organisatie een finale presentatie voor minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling en vertegenwoordigers van Buitenlandse Zaken.

De staf van het Bureau vertrekt op 13 augustus uit Suriname. In de achttien jaren hebben totaal 450 vrijwilligers Suriname aangedaan. Peace Corps richtte zich voornamelijk op projecten die te maken hadden met economische ontwikkeling, gezondheid en educatie. De organisatie concentreerde zich meer in het Boven Suriname gebied en in Inheemse en Aucaanse nederzettingen te Boven Marowijne.

Peace Corps heeft diverse interessante gemeenschapsprojecten uitgevoerd. Ook is data verzameld over de gebieden die overhandigd is aan Betterson. Nu is de organisatie Suricorps For Development in het leven geroepen om het werk van Peace Corps in Suriname over te nemen.

Bezuinigingen
Het vertrek van deze organisatie werd twee jaren terug aangekondigd. Lenny Teh, Director of Programming and Training Peace Corps Suriname, bevestigt dat het vertrek niets te maken heeft met de politiek, maar dat de VS door bezuinigingsmaatregelen hiertoe is overgegaan. Suriname behoort tot een van de acht posten waar de VS gaat bezuinigen. Naast Suriname zullen de bureaus in onder meer Roemenië, Bulgarije, Honduras en Mali hun deuren ook moeten sluiten.

Teh verwacht dat er meer landen zullen volgen. Ook hoopt hij dat het zaad dat Peace Corps in Suriname heeft gezaaid verder zal gaan bloeien. Hij vindt het een goede stap dat Suricorps For Development is opgezet en verder zal gaan. Minister Betterson bedankte de organisatie en de regering van de VS voor de jarenlange dienst en is ervan overtuigd dat ondanks het vertrek van Peace Corps er geen inbreuk is gedaan op de diplomatieke betrekkingen met de VS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May