Filiaal RGB-Nickerie loopt storm op eerste werkdag
29 Jul 2013, 16:30
foto
Tientallen mensen maken op de eerste dag gebruik van het filiaal van RGB-Nickerie.


Lange rijen vormden zich vanaf 's morgens vroeg bij het nieuwe kantoor van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) in Nickerie. Op de eerste werkdag na de opening van het filiaal zijn documenten van 85 personen over grondaanvragen in behandeling genomen.

Carmen Chritchloo die te Paradise woont, heeft haar stukken gebracht voor aanvraag van een stuk terrein waar ze vanaf 1959, toen ze in het huwelijk trad, op woont. Ze heeft dit terrein vanaf 1979 aangevraagd. Chritcholoo heeft alle relevante papieren en LAD-nummer bij zich. Zij is diverse keren geweest naar Paramaribo, maar het probleem is nog steeds niet opgelost.

"Dit is mijn laatste hoop is. Ik weet dat nu dit stuk perceel eindelijk op mijn naam zal komen", zegt Chritchloo. Met het geld dat ze heeft uitgegeven aan taxi, voeding en verblijf had ze eigenlijk al een ander perceel kunnen kopen. Ze kreeg vaak te horen wanneer ze in de stad aankwam, “kom over een maand, kom over twee weken het is in behandeling” en dat kost allemaal geld en tijd.
Iden Sherbeg heeft een ander probleem. Zij heeft een perceel gekocht en loopt al langer dan tien jaar om haar transportbeschikking te krijgen. Ze is ervan overtuigd dat het nu wel zal lukken en rekent er op dat het papierwerk binnen enkele maanden rond zullen zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May