Beloofde beterschap Surpost blijft uit
29 Jul 2013, 13:00
foto


Enkele maanden geleden had, naar aanleiding van de vele klachten inzake postbezorging, Surpost beterschap beloofd. Echter is beterschap uitgebleven en vind postbezorging nog altijd veel te laat plaats.

Op woensdag 24 juli 2013 heb ik een brief ontvangen welke reeds op 19 juni 2013 uit Europa is gepost. Ik had 1 maand de tijd om op de brief te reageren en dat is dus vóór 19 juli 2013. U zult wel begrijpen dat door de te late bezorging, ik niet meer op tijd op de brief kon reageren.

Ik moest met bewijzen komen om aan te kunnen tonen dat ik de brief ruim 5 weken na aanbieden pas heb ontvangen. Een heel vervelende situatie.
Een volgende voorbeeld is dat ik een pakket voor verzending per luchtpost naar Nederland op vrijdag 19 juli 2013 rond 9.00 uur morgens heb aangeboden. Het pakket gaat dan op dezelfde vrijdag weg en kan dan op maandag of dinsdag daaropvolgend op een adres in Nederland opgehaald worden.

Geen informatie
Op woensdag 24 juli was het pakket nog niet ontvangen. Een telefoontje naar Surpost (Na meerdere keren gebeld te hebben, want Surpost is telefonisch heel moeilijk te bereiken) biedt geen uitkomst.

Er zou contact gemaakt worden met hun distributiecentrum in Nederland om na te gaan waarom het nog niet opgehaald kan worden. Donderdag 25 juli werd ik gebeld met de mededeling dat er nog geen informatie uit Nederland was ontvangen. Er zou weer contact gemaakt worden.

Donderdag heb ik verder niets gehoord. Vrijdag 26 juli heb ik weer gebeld (na weer vele keren gebeld te hebben voor ik contact kreeg) omdat het pakket nog steeds niet bezorgd was of opgehaald kon worden. Er zou weer contact met hun distributiecentrum gemaakt worden, en ik zou teruggebeld worden.

Het is nu vrijdag 26 juli 12.38 uur en nog steeds heb ik niets van Surpost gehoord. Ik werd net uit Nederland door de ontvanger van het pakket gebeld, met de mededeling dat ze gebeld zijn om het pakket in Nijmegen op te halen.

100 kilometer verder
Echter was duidelijk aangegeven dat het in Eindhoven bezorgd zou moeten worden. Nu moet de ontvanger meer dan 100 km rijden om zijn pakket op te halen. Een pakket waarin goederen zijn die aan bederf onderhevig zijn en pas een week na verzending opgehaald kan worden.

Wie draait voor de kosten op voor bederf van de goederen, en voor het ophalen (i.p.v. 25 km moet zeker 100 km gereden worden)? Waar blijft de beterschap die Surpost beloofd heeft.

In elk geval zal ik nooit meer een pakket ter verzending bij Surpost aanbieden aangezien dit probleem zich reeds eerder heeft voorgedaan.

Winston Williams
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May