Welpen hebben veel 'fun' gehad in Suriname
29 Jul 2013, 05:30
foto
De welpen houden een rondmars in de straten van Paramaribo. (Beeld: René Gompers)


De welpen van de tien Caribische landen hebben een week lang echt 'fun' gehad in Suriname. Zondag is de Cuboree afgesloten. Akela Henna Esajas heeft de Caribische vlag van de Boy Scouts overgedragen aan Guyana. Over drie jaar wordt het evenement in het buurland gehouden. Vanaf vandaag vertrekken de ruim vijfhonderd kinderen en hun begeleiders terug naar hun land "met Suriname voor altijd in hun hart opgesloten".

Hoofdcommissaris Humphrey Schurman zegt tevreden terug te kijken naar de dertiende Caribbean Cuboree. "Er is een behoorlijke doorzettingsvermogen van diverse mensen, die belast waren met de organisatie getoond. Het is niet eenvoudig om ruim een week negenhonderd tot duizend personen te faciliteren. Het is gelukt en er was heel veel pret. De kinderen en de leiders hebben flink genoten", zegt Schurman met een voldaan gevoel.

Wil ook president worden
Een welp uit Dominica zei bij de vlaggenceremonie zondag dat hij met trots de vlag van zijn land in zijn handen houdt. "Ik zal ook president van mijn land worden", vertelde hij. De welpen waren bijzonder onder de indruk van chief scout, president Desi Bouterse die de Cuboree heeft geopend. Hij was ook aanwezig bij het defilé zaterdag in Paramaribo. De scouts hebben een rondmars door de straten van Paramaribo gehouden.

"De deelnemers vonden het heel gezellig in Suriname. De welpen en de leiders vonden het eten geweldig. Ook de natuur hebben ze bijzonder gewaardeerd. Zij hebben aangegeven bij de afsluiting dat ze met veel plezier zullen terug zullen denken aan deze periode", zegt Schurman. Alle welpen hebben de opdracht gekregen om elk vijftien vrienden te interesseren voor de Boy Scouts. Zij hebben foto's en video's gemaakt om via Facebook anderen te vertellen hoeveel 'fun' ze hebben gehad. De welpen hebben hun land ook goed uitgedragen en iedereen heeft veel vrienden gemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May