SVB-congres geeft bestuur veel huiswerk mee
29 Jul 2013, 01:00
foto


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft veel huiswerk meegekregen op het tweedaagse congres dat zondag werd afgesloten. Namens president Desi Bouterse gaf raadsadviseur Jules Wijdenbosch de boodschap mee dat het Surinaamse voetbal weer aan top moet staan in de regio en ook internationaal een rol van betekenis moet gaan spelen.


Fifa-vertegenwoordiger Howard McIntosh was zeer duidelijk in zijn opmerkingen naar het bestuur van de SVB, onder leiding van John Krishnadath. "Damesvoetbal moet beter ontwikkeld worden. SVB maak je huiswerk, dien de projecten in en de Fifa zorgt voor de middelen", zei McIntosh. Het congres dat in de ballroom van hotel Torarica werd gehouden, mag als een succes worden beschouwd. De participatie was goed en verschillende personen hebben hun visie gegeven over de ontwikkeling van voetbal.

Icoon Ro Kolf plaatste tijdens zijn presentatie enkele kritische kanttekeningen over het niveau van de voetbalsport. Hij overhandigde hierna een lijvig stuk 'de routemap naar ontwikkeling van ons voetbal' aan Krishnadath. Michael Watson, directeur Sportzaken, zei aan het SVB-bestuur om contact met de overheid te maken en de samenwerking te herstellen. Hij pleitte ook ervoor dat het vak Lichamelijke Opvoeding serieus genomen wordt op de verschillende scholen. "Onze schooltijden moeten aangepast worden aan het Caribisch Gebied, willen we topprestatie leveren", zei Watson.

In september komt er een delegatie van de Fifa om met het bestuur van de SVB te praten over het competitiesysteem en andere zaken.

Imro Redmond
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May