Hassankhan coördineert studierichting Geschiedenis
29 Jul 2013, 02:00
foto
Coördinator studierichting Geschiedenis, Maurits Hassankhan, geeft informatie aan studenten tijdens de open dag van de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen.


De historicus Maurits Hassankhan zal de studierichting Geschiedenis van de Anton de Kom Universiteit van Suriname coördineren. De universiteit begint het komende collegejaar met deze studie. Het heeft drie jaar geduurd voor het besluit, dat in 2010 is genomen, in uitvoering wordt gebracht.

Door de studierichting kan Suriname werken aan zijn eigen geschiedenis. Hassankhan zegt dat de meeste geschiedenisboeken over Suriname door buitenlanders zijn geschreven. Het is noodzakelijk om een opleiding te hebben om verandering hierin te brengen. Deze opleiding zal historici afleveren, die in staat zijn onderzoek te doen. Tijdens een open dag zaterdag is informatie verstrekt over de verschillende studierichtingen.

De nieuwe studierichting zal aandacht besteden aan verschillende aspecten die van belang zijn voor de geschiedenis. Ook sociologie, economie en antropologie zullen aan bod komen. Met een middelbaar diploma kunnen studenten toegelaten worden tot de opleiding. Omdat het om een nieuwe opleiding gaat, zal er extra voorlichting worden gegeven. Ook studenten die geen geschiedenis in hun vakkenpakket hebben, zullen toegelaten worden tot de opleiding.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May