Duitse supercup voor Borussia Dortmund
27 Jul 2013, 18:10
Marco Reus maakte het vierde doelpunt van Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund heeft de Duitse supercup gewonnen van Bayern Munchen. Dortmund had een flitsende start en nam reeds in de 6de minuut een voorsprong. De winnaar van de Champions league holde vanaf dat moment achter de feiten aan, maar slaagde er in de eerste speelperiode niet in het vijandig doel te doorboren. Na een 1-0 ruststand won Borussia Dortmund de ontmoeting met 4-2 en pakte zo de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

Borussia Dortmund moest het vorige seizoen met lede ogen toezien hoe Bayern Munchen alle titels pakte, dus was de ploeg van Jurgen Klopp erop gebrand zich daarvoor te revancheren. Reeds in de zesde minuut zette zij de beste ploeg van Europa op achterstand: 1-0. Bayern deed er alles aan om in deze speelperiode langszij te komen, maar slaagde er niet in.

Binnen tien minuten in de tweede speelperiode was het niemand minder dan Arjen Robben, die de hoop van de Bayern-aanhang levend hield: 1-1. De vreugde in het kamp van Munchen was van korte duur, want twee minuten later maakte Daniel van Buyten een eigen doelpunt: 2-1. Na een fraaie actie vergrootte Ilkay Gundogan het leed bij de supporters uit Munchen: 3-1. Bayern gaf het echter niet op en bleef aandringen voor een beter resultaat. Het was andermaal Arjen Robben die in de 64ste minuut de aansluitingstreffer scoorde: 2-3.

In de slotfase ontwikkelde zich een interessante strijd waarbij beide ploegen de aanval zochten. Bayern was heel dicht bij de gelijkmaker toen Thomas Muller zijn inzet via de deklat het veld uit zag gaan. Toch was het de ploeg uit Dortmund die het laatste woord had. Het slotakkoord kwam op naam van Marco Reus, die de bal na goed voorbereidend werk van de ingevallen Pierre- Emerick Aubame Yang, in het doel plaatste: 4-2.