Doekhie: Criminele organisatie geknoeid met aanvraag Santoe
27 Jul 2013, 16:00
foto
Assembleelid Rashied Doekhie


Parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) vindt dat de afdelingschef grondzaken van Nickerie, Zohoragatoen Santoe-Imamdi, geen verkeerde handelingen heeft gepleegd. Zij heeft het terrein, waar het filiaal van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) in gehuisvest is, aangevraagd voor het departement.

Doekhie zegt op een nog te houden persconferentie terug te zullen komen op deze kwestie. Bij de opening van het nieuwe RGB-gebouw in Nieuw Nickerie vrijdag, zei Doekhie, dat een criminele organisatie geknoeid heeft met de aanvraag die Santoe zou hebben gedaan voor RGB.

Heisa opzettelijk
Doekhie stelt dat Santoe hard heeft gewerkt om het gebouw dat op het terrein staat, op tijd klaar te hebben voor het ministerie. In samenspraak met de leiding van het ministerie en de districtscommissaris van Nickerie is de aanvraag gedaan. “Zij heeft niet op haar naam voor zichzelf aangevraagd, maar voor het ministerie”, benadrukt Doekhie. De heisa rond de aanvraag zou opzettelijk zijn gemaakt om Santoe in een kwaad daglicht te stellen.

De parlementariër vindt dat de regering alle aanvragen van terreinen in Nickerie ten behoeve van de Staat op naam van de overheid moet zetten. Doekhie zegt dat er door de jaren heen veel aanvragen zijn gedaan voor terreinen. Die zijn aangevraagd door particulieren en ook toegewezen. Hij zegt dat de regering enorm veel werk heeft verzet met de renovatie van het gebouw, waar nu een dependance van RGB in is gehuisvest. Het gebouw was jarenlang verwaarloosd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May