Dc Jurel: Gezondheidszorg verbeterd in Washabo
27 Jul 2013, 14:00
foto
Districtscommissaris Armand Jurel in de nieuwe polikliniek van Washabo.


Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van ressort Kabalebo is blij met de nieuwe polikliniek en personeelswoning in Washabo. Hij zegt aan Starnieuws dat dit een belangrijke ontwikkeling is voor het ressort. "Gezondheidszorg wordt hierdoor dag en nacht bereikbaar voor de bevolking. Er is sprake van een kwalitatieve verbetering van de gezondheidszorg in dit deel van het binnenland met een populatie van ongeveer 3000 zielen.

Een permanente arts woont in Apoera, die in ernstige gevallen kan bijspringen. Er is personeel beschikbaar. De Medische Zending heeft met ondersteuning van de Staatsolie Foundation for Community Development en het SKAN Fonds haar polikliniek en personeelswoning die in zeer deplorabele staat verkeerden, kunnen vervangen door nieuwe onderhoudsvriendelijke gebouwen.

Welzijn belangrijk
De dc merkt op dat gezondheidszorg niet slechts de afwezigheid van ziekten en invaliditeit is, maar een algehele staat van lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. "Vooral het sociaal welzijn van de mens vind ik belangrijk. Als dit ontbreekt, kunnen mensen ook ziek worden, ik denk bijvoorbeeld aan gebrek aan geld, goed onderdak, geen nutsvoorzieningen. De bron van de ziekte zou ook daarin kunnen liggen", meent de dc.

Jurel vindt dat de mensen ook op moeten letten dat ze niet aan overmatig consumeren en hij waarschuwt ook voor alcoholmisbruik. De dc haalt artikel 36 van de grondwet aan, waarin is omschreven dat eenieder recht heeft op gezondheidszorg. Met de nieuwe faciliteiten wordt hier invulling aan gegeven. Hij brengt dank uit aan Edward van Eer, directeur van de Medische Zending, voor zijn inspanningen om aan fondsen te komen voor dit project.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May