Getuigen gehoord in moordzaak Bean
26 Jul 2013, 01:00
foto


In de zaak waarbij Wilgo Bean het leven liet in zijn woning aan de Limesgracht, is op de rechtszitting donderdag de moeder van de verdachte Robertino T. gehoord. De verdachten Robertino T. (20) en Vincent G. (19) staan terecht.
De politieman die ook gehoord werd, zei dat Vincent G. verklaard had dat hij de steek- en kapverwondingen uit zelfverdediging had toegebracht. Volgens het medische rapport bleek dat de verwondingen niet door één persoon toegebracht waren.

Raadsman Raoul Lobo die Robertino T. bijstaat, hoorde de moeder van deze verdachte. “Hij is wel mondig, maar rustig, behulpzaam en hij is nooit agressief geweest. Tot nu toe ben ik zwaar verbaasd. Ik acht hem niet in staat om zoiets te doen. Daar ben ik er zeker van”, verklaarde de moeder op de rechtszitting.
Beide verdachten hebben aangegeven dat zij niet via inbraak de woning zijn binnengegaan. Ook ooggetuigen hebben bij de politie verklaard, dat ze het slachtoffer op het erf hebben gezien met de twee verdachten. Robertino T. was bevriend met Bean. Zij hadden afgesproken dat zij opgehaald zouden worden door het slachtoffer en seks met elkaar zouden bedrijven. Zij werden door het slachtoffer opgehaald in een blauw voertuig. De verdachten namen parfum, een sieraad en een laptop uit de woning.

Het slachtoffer was enkele dagen in Suriname, toen zijn levenloze lichaam in de woning aan de Limesgracht werd aangetroffen. Op 12 augustus zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May