Atletico Mineiro wint Copa Libertadores
25 Jul 2013, 01:15

Atletico Mineiro heeft de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions league, gewonnen. De ploeg uit Brazilië won na strafschoppen van het Paraguayaanse Olimpia. Atletico Mineiro moest in eigen huis een 0-2 achterstand wegpoetsen en slaagde daar ternauwernood in. Na een 0-0 ruststand, werd met 2-0 gewonnen van Olimpia.

Atletico Mineiro stond voor de opgave om in eigen huis de 0-2 nederlaag, de vorige week geleden in Paraguay, weg te poetsen. Voor eigen publiek kon Atletico aanvankelijk niet overtuigen. Bij een 0-0 ruststand zochten partijen de kleedkamers op. Direct na de rust scoorde Jo uit een scrimmage de 1-0 binnen. Hiermee luidde hij de 'comeback' van Atletico Mineiro in. De ploeg uit Brazilie ging naarstig op zoek naar het tweede doelpunt.

Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd, scoorde lionardo da Silva de 2-0. Hierna ging Atletico op zoek naar het winnende doelpunt en leek beloond te worden toen Jo in het strafschopsgebied ten val werd gebracht, maar de arbiter kende geen strafschop toe. Aangezien Olimpia de eerste wedstrijd met dezelfde cijfers gewonnen had, was de stand over twee wedstrijden in evenwicht: 2-2.

In de verlenging die daarop volgde werd er niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de doorslag moesten geven. In de strafschoppenreeks bleek Atletico Mineiro de betere ploeg te zijn en won met 4-3. Deze ploeg mag zich opmaken voor het FIFA wereldkampioenschap voor regionale clubkampioenen dat jaarlijks in december wordt afgewerkt.